HK-72

Fair Play

Fair Play

Hva er Fair Play i håndballen?


Fair Play handler om respekt på tre områder:

Respekt for dommeren - Vi skal styrke respekten for dommeren og dommergjerningen og øke forståelsen for at dommerne har en viktig og krevende rolle i håndballen, på alle nivåer.

Respekt på banen - Vi skal arbeide for at spillere, lagleder, trenere, arrangørstab og kampfunksjonærer viser gjensidig respekt for hverandre og for spillet. Respekt og fair play skal være en naturlig del av deres håndballhverdag.

Respekt i hallen - vi skal arbeide for at publikum og foresatte skal vise respekt for arenaen, arrangøren, håndballspillet og spillets aktører.


Enkelt sagt er Fair Play for spillerne ”Orden og Oppførsel”. Vi snakker om holdninger før kamp, i kamp og etter kamp. Det betyr fravær av elementer som hovering, uifinheter, stygge triks, farlig spill, eller usportsligheter under og etter kamp. Det betyr at resepektbegrepet er det siste som skal forsvinne med adrenalinet. Evnen til å beherske seg har ingenting med redusert innsats og gjøre. Det har med hvordan vi oppfatter og behandler våre motstandere.Dette er fair play. Og får vi innprentet nevnte holdninger hos unge spillere, som senere skal bli både ledere, trenere og foreldre, så har vi muligheter til – på sikt – å få fjernet en del av de mest plagsomme ”utvekstene” både på banen og ikke minst på tribunen.

Kilde: NHF

HK-72

Postboks 1, 3070 SANDE

Telefon:

Mail: hk72sande@rsn.handball.no

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift